Gratis Geld!

Door GZFan op maandag 16 december 2013 22:00 - Reacties (28)
Categorie: -, Views: 7.850

Intro

Elke week kom je ze wel ergens tegen. Van die kreten als: 'Verdien tot $500 per maand!' of 'Secret Formula for Getting Rich Online'.
Onzin natuurlijk. Want gratis geld; dat bestaat niet.

Ergens in een grijs verleden geloofde ik erin. Ik meldde me aan voor een online spaarprogramma.
Het gevolg: Mijn hele inbox vol mails, met daarin een links, waar ik op klikken moest om Parel(?) te verzamelen, die ik later, via een andere site weer om zou kunnen zetten in cash.
Klinkt ingewikkeld, was het ook :+ , met als gevolg dat ik me na twee weken apelazerus klikken, gedesillusioneerd heb afgemeld.
Dat was jaren terug.

Een maand geleden (15 november) kwam ik ergens een site tegen over online geld verdienen. Iets met enquêtes invullen.
En ineens was mijn interesse gewekt. Niet zozeer om geld te verdienen, maar plotseling prangde de vraag: Hoeveel geld kan je eigenlijk verdienen op die manier? Die $500 per maand is uiteraard schromelijk overdreven. Maar hoeveel zou het dan wel zijn? Een euro of tien per maand? Meer of minder? Ik had werkelijk geen flauw idee.
Tijd dus om de proef op de som te nemen. En serieus ook! :Y)

Het begin

Om meteen goed te beginnen, leek het me goed om niet op één paard te wedden.
Na een tijdje speuren op het internet besloot ik me aan te melden bij drie 'online testpanels'.
- PanelClix (onderdeel van EuroClix)
- GlobalTestMarket
- PanelWizard

Een klein uurtje later was het inschrijven klaar, en had ik zelfs mijn eerste geld al verdiend via PanelClix. 310 'Clix' om precies te zijn.
En daarmee kom ik meteen bij mijn volgende punt.

Clix, MarketPoints en Euro's

Nadat ik begonnen was, was ik dus via PanelClix 310 'Clix' rijker. Maar wat is nu een Clix waard?
Om een lang verhaal kort te maken: Uit een of ander schema leerde ik dat 1000 Clix gelijkstaat aan 10 euro. Maar: Hoe langer je spaart, hoe meer de Clix waard zijn, met een maximum van 850 euro voor 50.000 Clix. Oftewel: 1 Clix = 0,017 euro.

Op PanelWizard hanteert men een vergelijkbare constructie. Hier krijg je MarketPoints voor je moeite. En ook deze kunnen ingewisseld worden voor geld. 600 Points betekent hier 5 euro; 1700 Points zijn goed voor 15 eurotjes.
Hieruit volgt dus een schamele 0,009 euro per Point.

Om dit rijtje wat opgewekter af te sluiten, eindig ik met PanelWizard. Hier hebben ze wat minder poespas. Elke vraag die je beantwoord is 10 cent waard. En op je account staat gewoon wat je verdiend hebt, in euro's. :)

Maar... Is GZFan nu miljonair?

Ik moet u teleurstellen... Neen ;)
En toch had ik niet verwacht dat ik zoveel zou 'verdienen' met dit experimentje.
Na een maand enquêtes invullen (Ik denk dat ik er zo'n 50 heb doorgeklikt 8-) ) is het resultaat toch een stuk hoger dan verwacht.
13 december 2013 was de score:
- PanelClix: 1660 Clix
- GlobalTestMarket: 850 Points
- PanelWizard: 4 euro 10.

1660*0.017 + 850*0.009 + 4,10 = 28,22 + 7,65 + 4,10 = 39,97 euro.
Toch zo'n vier keer zoveel als verwacht O-)

Is dit bedrag de moeite waard? :z
Nou, eigenlijk niet. Totaal niet eigenlijk. Tenzij je 14 bent misschien. Of bijstandsmoeder om maar iets te noemen. Maar voor Jan Modaal slaat dit bedrag gewoon nergens op.
Toch vond ik het leuk om zo hiermee bezig te zijn. Ergens, op een vreemde manier geeft het een fijn gevoel om een euro te verdienen.

16 December 2013
Het is al laat als ik de boodschappen doe. Aardappeltjes, groente, stukje vlees... Ineens wordt m'n oog getrokken naar... aardbeien! Manmanman, wat heb ik daar ineens zin in. Echt al maanden niet meer gegeten, die dingen! Maar... 2 euro, zo'n bakje. Ongelooflijk, voor die tien aarbeitjes die erin liggen. Maar hé, vandaag toch lekker 1 euro 70 verdiend, schiet het door me heen.
> Inladen. 8-)