Gratis Geld!

Door GZFan op maandag 16 december 2013 22:00 - Reacties (28)
Categorie: -, Views: 7.337

Intro

Elke week kom je ze wel ergens tegen. Van die kreten als: 'Verdien tot $500 per maand!' of 'Secret Formula for Getting Rich Online'.
Onzin natuurlijk. Want gratis geld; dat bestaat niet.

Ergens in een grijs verleden geloofde ik erin. Ik meldde me aan voor een online spaarprogramma.
Het gevolg: Mijn hele inbox vol mails, met daarin een links, waar ik op klikken moest om Parel(?) te verzamelen, die ik later, via een andere site weer om zou kunnen zetten in cash.
Klinkt ingewikkeld, was het ook :+ , met als gevolg dat ik me na twee weken apelazerus klikken, gedesillusioneerd heb afgemeld.
Dat was jaren terug.

Een maand geleden (15 november) kwam ik ergens een site tegen over online geld verdienen. Iets met enquêtes invullen.
En ineens was mijn interesse gewekt. Niet zozeer om geld te verdienen, maar plotseling prangde de vraag: Hoeveel geld kan je eigenlijk verdienen op die manier? Die $500 per maand is uiteraard schromelijk overdreven. Maar hoeveel zou het dan wel zijn? Een euro of tien per maand? Meer of minder? Ik had werkelijk geen flauw idee.
Tijd dus om de proef op de som te nemen. En serieus ook! :Y)

Het begin

Om meteen goed te beginnen, leek het me goed om niet op één paard te wedden.
Na een tijdje speuren op het internet besloot ik me aan te melden bij drie 'online testpanels'.
- PanelClix (onderdeel van EuroClix)
- GlobalTestMarket
- PanelWizard

Een klein uurtje later was het inschrijven klaar, en had ik zelfs mijn eerste geld al verdiend via PanelClix. 310 'Clix' om precies te zijn.
En daarmee kom ik meteen bij mijn volgende punt.

Clix, MarketPoints en Euro's

Nadat ik begonnen was, was ik dus via PanelClix 310 'Clix' rijker. Maar wat is nu een Clix waard?
Om een lang verhaal kort te maken: Uit een of ander schema leerde ik dat 1000 Clix gelijkstaat aan 10 euro. Maar: Hoe langer je spaart, hoe meer de Clix waard zijn, met een maximum van 850 euro voor 50.000 Clix. Oftewel: 1 Clix = 0,017 euro.

Op PanelWizard hanteert men een vergelijkbare constructie. Hier krijg je MarketPoints voor je moeite. En ook deze kunnen ingewisseld worden voor geld. 600 Points betekent hier 5 euro; 1700 Points zijn goed voor 15 eurotjes.
Hieruit volgt dus een schamele 0,009 euro per Point.

Om dit rijtje wat opgewekter af te sluiten, eindig ik met PanelWizard. Hier hebben ze wat minder poespas. Elke vraag die je beantwoord is 10 cent waard. En op je account staat gewoon wat je verdiend hebt, in euro's. :)

Maar... Is GZFan nu miljonair?

Ik moet u teleurstellen... Neen ;)
En toch had ik niet verwacht dat ik zoveel zou 'verdienen' met dit experimentje.
Na een maand enquêtes invullen (Ik denk dat ik er zo'n 50 heb doorgeklikt 8-) ) is het resultaat toch een stuk hoger dan verwacht.
13 december 2013 was de score:
- PanelClix: 1660 Clix
- GlobalTestMarket: 850 Points
- PanelWizard: 4 euro 10.

1660*0.017 + 850*0.009 + 4,10 = 28,22 + 7,65 + 4,10 = 39,97 euro.
Toch zo'n vier keer zoveel als verwacht O-)

Is dit bedrag de moeite waard? :z
Nou, eigenlijk niet. Totaal niet eigenlijk. Tenzij je 14 bent misschien. Of bijstandsmoeder om maar iets te noemen. Maar voor Jan Modaal slaat dit bedrag gewoon nergens op.
Toch vond ik het leuk om zo hiermee bezig te zijn. Ergens, op een vreemde manier geeft het een fijn gevoel om een euro te verdienen.

16 December 2013
Het is al laat als ik de boodschappen doe. Aardappeltjes, groente, stukje vlees... Ineens wordt m'n oog getrokken naar... aardbeien! Manmanman, wat heb ik daar ineens zin in. Echt al maanden niet meer gegeten, die dingen! Maar... 2 euro, zo'n bakje. Ongelooflijk, voor die tien aarbeitjes die erin liggen. Maar hé, vandaag toch lekker 1 euro 70 verdiend, schiet het door me heen.
> Inladen. 8-)

Reacties


Door Tweakers user Afvalzak, maandag 16 december 2013 22:10

Firefox kan die enquetes voor je invullen volgens mij, ben je helemaal snel klaar ;)


Alsnog, als je nog 30 websites heb kan je toch in een maand 400 euro verdienen(al is de vraag of je daar zin in hebt ;))

Ik heb dat met die Parels ooit ook gedaan(moneymiljonair), was toen ongeveer 12, toen ik 14 was had ik 20 euro denk ik. Maar je kon daar ook dingen kopen en dan kreeg je veul meer parels. Moet je het wel nodig hebben natuurlijk.

Door Tweakers user Mint, maandag 16 december 2013 22:10

Wel subtiel, die referral linkjes ;)

Door Tweakers user Thapous, maandag 16 december 2013 22:12

Hoe lang ben je eigenlijk bezig geweest voor die 40 euro?

Als ik die 310 clix in een uur bereken zal dat zo'n 5 euro nog wat zijn per uur..

Door Tweakers user bonus, maandag 16 december 2013 22:12

Wie niet waagt die iet wint. Als je het nooit probeert weet je het niet. En idd, voor als je toch thuis zit te niksen in deze tijd van crisis is bijn a40 euro toch niet verkeerd. Levert altijd meer op dan online die spelletjes te spelen ;)
Geinig !

Door Tweakers user lordsnow, maandag 16 december 2013 22:21

Inderdaad... Alleen als je weet hoe lang je nodig hebt om de enquetes in te vullen kan je een afweging maken of het zinvol is :)

En zijn er nog addertjes onder het gras? Bijvoorbeeld, je moet eerst 10,000 Clix sparen voordat je kan laten uitbetalen? En zijn er nog kosten aan verbonden, het uit laten betalen?

Door Tweakers user iamzero456, maandag 16 december 2013 22:25

Hoeveel uur heb je er aan besteed? Ofwel wat is je uurloon? Vergeet geen elektra nota mee te rekenen ;)

Zou leuk zijn en winstgevend als zoiets automatisch gedaan kon worden en met raspberry pi natuurlijk. Of een zuinige PC met VMmachines. Maar vele websites zijn beveiligd tegen scripten en natuurlijk is het niet helemaal 'eerlijk'.

Leuke blog!

Door Tweakers user GZFan, maandag 16 december 2013 22:30

Ha, veel reacties al! Had ik niet verwacht!
Mint schreef op maandag 16 december 2013 @ 22:10:
Wel subtiel, die referral linkjes ;)
:)
lordsnow schreef op maandag 16 december 2013 @ 22:21:
Inderdaad... Alleen als je weet hoe lang je nodig hebt om de enquetes in te vullen kan je een afweging maken of het zinvol is :)
Eigenlijk heb ik geen idee hoelang ik bezig ben geweest.
Ik schat zo'n 10 minuten per enquête. * 50 is dat behoorlijk wat tijd, ver onder minimumloon. Maar goed, als je iets uit wilt zoeken moet je er voor gaan ej. ;)
lordsnow schreef op maandag 16 december 2013 @ 22:21:
En zijn er nog addertjes onder het gras? Bijvoorbeeld, je moet eerst 10,000 Clix sparen voordat je kan laten uitbetalen? En zijn er nog kosten aan verbonden, het uit laten betalen?
Je kan je al vanaf 1000 Clix uit laten betalen. Maar dan heb je dus een 'slechte wisselkoers'. Overige kosten zijn er voor zover ik weet niet.

[Reactie gewijzigd op maandag 16 december 2013 22:37]


Door Tweakers user ABaelemans, maandag 16 december 2013 23:21

Waar word dit van betaald eigenlijk? Voordat ik heel veel spam krijg :P : is dit een vorm van advertenties van bedrijven? Dat zij hun winstmodellen aan kunnen passen of wat voor soort vragen zijn het?

Door Tweakers user ABaelemans, maandag 16 december 2013 23:33

ABaelemans schreef op maandag 16 december 2013 @ 23:21:
Waar word dit van betaald eigenlijk? Voordat ik heel veel spam krijg :P : is dit een vorm van advertenties van bedrijven? Dat zij hun winstmodellen aan kunnen passen of wat voor soort vragen zijn het?
Ah, laat maar. Het is dus gewoon een soort van marktonderzoek waar mensen voor betalen. Lijkt me best duidelijk :)

Door Tweakers user kmsch, dinsdag 17 december 2013 00:36

Als je in India woont met de toevallige gigantische luxe van een oude laptop met inbelverbinding, kan dit nog best een aardig bijbaantje voor de kinders zijn :)

Leuk experiment!

Door Tweakers user Damic, dinsdag 17 december 2013 07:13

https://www.moneymiljonair.be kun je ook nog eens proberen, daar werken ze met parels, als je een mail leest krijg je 1000 parels (= paar cent) als je een mail krijgt met een onderzoek in dan kun je 15000 parels krijgen enzo voort.

Door Tweakers user AMD1800, dinsdag 17 december 2013 10:28

Ik doe zelf aan EuroClix/PanelClix. Heb er wel wat geld mee verdiend. Naast het klikken van mails en die onderzoeken krijg je ook clix als je een product koopt bij een aangesloten website (bijv. Dell, Bol.com en diverse online kledingwinkels). Moet je wel bestellen met het emailadres waar je ook je EuroClix mail naar toe stuurt. Dan pak je zonder iets te doen toch wat extra korting mee. Als je veel dingen besteld bij die bepaalde websites pak je op den duur toch wel een leuk bedrag mee zonder er eigenlijk iets voor te doen.

Door Tweakers user yannickie111, dinsdag 17 december 2013 12:03

Euroclix staat bij mij verdiend dit jaar op 199.66 euro.
Verdiend voor 2013: 358.36 euro.

Het meeste daarvan komt van enquêtes, maar ook een euro of 8 per maand van refferals. Die jij met deze blogpost op een geniepige manier bij elkaar probeert te sprokkelen :>

Volgens mij zijn tweakblogs onderdeel van tweakers, en dus zijn referrals niet toegestaan, Ik heb een tijdje terug ook codes geplaatst in een topic met een referrallink, en ben ook teruggefloten door een modje.
Waarom het niet mag is mij een raadsel, maargoed...

Wat mij betreft is geld verdienen met "niets" doen op internet best mogelijk, maar niet zoveel als vaak beloofd wordt.
Jouw inkomen zal wel hoger worden de komende maanden. (Hoeveel mensen hebben al op je link geklikt? Bij euroclix kun je het in ieder geval zien.)

Door Tweakers user Brazza, dinsdag 17 december 2013 12:13

Jammer dat je bij die enquetes je email adressen worden verkocht voor spam.

Door Tweakers user gast, dinsdag 17 december 2013 12:17

yannickie111 schreef op dinsdag 17 december 2013 @ 12:03:
Euroclix staat bij mij verdiend dit jaar op 199.66 euro.
Verdiend voor 2013: 358.36 euro.
Ik ben wel benieuwd hoeveel uren je het heeft gekost. En dan niet zeggen "Het stelt weinig voor zo'n enquete". Maar de echte reële hoeveelheid tijd + de stoorfactor.

Door Tweakers user TIGER79, dinsdag 17 december 2013 12:27

Als ik die 310 clix in een uur bereken zal dat zo'n 5 euro nog wat zijn per uur..
jah maar dat is dus het lullige, die eerste 310 krijg je door je eigen gegevens in te vullen en de euroclix eigen vragenlijstjes in te vullen. Daarna is het afwachten wanneer je uitgenodigd wordt door de clixpanel voor een volgende enquete.... Dus reken nu maar niet alvast 5 euro per uur en dat 8 uur per dag ;)

Door Tweakers user yannickie111, dinsdag 17 december 2013 12:34

Datafeest schreef op dinsdag 17 december 2013 @ 12:17:
[...]

Ik ben wel benieuwd hoeveel uren je het heeft gekost. En dan niet zeggen "Het stelt weinig voor zo'n enquete". Maar de echte reële hoeveelheid tijd + de stoorfactor.
Qua enquêtes: simpel. Te veel.
Maar ik kijk af en toe een keer of er een enquete is als ik niks te doen heb. Je kunt echt beter gaan werken, zelfs een vakkenvullertje van 16 verdient meer per uur.

Wel een keer meegedaan, niet bij euroclix, bij het andere panel waar ik me ingeschreven heb, aan een popcorn test.
Ging om de popcorn van Chio, die nu pas in de winkel ligt. Lekker popcorn eten, je mening geven, en er nog een paar euro voor krijgen. Leuk.

Door Tweakers user GZFan, dinsdag 17 december 2013 13:00

Zó, wat een reacties!
iamzero456 schreef op maandag 16 december 2013 @ 22:25:
Hoeveel uur heb je er aan besteed? Ofwel wat is je uurloon?
Een grove schatting: 50*10 minuten = 500 minuten = 8.33 uur.
40 euro / 8.33 = 4.80 euro per uur. Bitter weinig dus. :)
Thanks!
Damic schreef op dinsdag 17 december 2013 @ 07:13:
https://www.moneymiljonair.be kun je ook nog eens proberen, daar werken ze met parels, als je een mail leest krijg je 1000 parels (= paar cent) als je een mail krijgt met een onderzoek in dan kun je 15000 parels krijgen enzo voort.
Danku. Maar: Geen interesse. Het gaat me niet om het geld. Ik was (zoals je kan lezen in de blog) benieuwd hoeveel het op zou leveren.
Ik ga er niet van uit dat MoneyMiljonair in die zin veel bijdraagt aan mijn 'onderzoek'.
AMD1800 schreef op dinsdag 17 december 2013 @ 10:28:
Ik doe zelf aan EuroClix/PanelClix. Heb er wel wat geld mee verdiend. Naast het klikken van mails en die onderzoeken krijg je ook clix als je een product koopt bij een aangesloten website (bijv. Dell, Bol.com en diverse online kledingwinkels). Moet je wel bestellen met het emailadres waar je ook je EuroClix mail naar toe stuurt. Dan pak je zonder iets te doen toch wat extra korting mee. Als je veel dingen besteld bij die bepaalde websites pak je op den duur toch wel een leuk bedrag mee zonder er eigenlijk iets voor te doen.
Ik zag dat inderdaad ook staan op die site. Zelf had ik niets nodig van een webshop, dus ook maar niet uitgeprobeerd. ;)
yannickie111 schreef op dinsdag 17 december 2013 @ 12:03:
Euroclix staat bij mij verdiend dit jaar op 199.66 euro.
Verdiend voor 2013: 358.36 euro.

(...) refferals (...)
Jouw inkomen zal wel hoger worden de komende maanden. (Hoeveel mensen hebben al op je link geklikt? Bij euroclix kun je het in ieder geval zien.)
Mooi resultaat! Ook al uitbetaald?
Wat betreft die referals: Ik wilde inderdaad proberen of het inderdaad zo gemakkelijk is: Domweg een link zetten en hopen dat er iemand op klikt.
Het resultaat tot nu toe: 0 hits :D

Door Tweakers user yannickie111, dinsdag 17 december 2013 13:14

GZFan schreef op dinsdag 17 december 2013 @ 13:00:
Zó, wat een reacties!
[...]
Ik zag dat inderdaad ook staan op die site. Zelf had ik niets nodig van een webshop, dus ook maar niet uitgeprobeerd. ;)
Clix verdienen bij webshops werkt ook prima. Tuurlijk moet je niet iets gaan kopen om te verdienen, maar als je niet nodig hebt werkt het wel om minder te betalen.
Laatste tijd staat er ook flinke banners van zorgverzekeringen. Zo ben ik ook bij een goedkopere zorgverzekering gekomen, en daarbij ook nog eens ongeveer 10 euro aan clix.
[...]
Mooi resultaat! Ook al uitbetaald?
Wat betreft die referals: Ik wilde inderdaad proberen of het inderdaad zo gemakkelijk is: Domweg een link zetten en hopen dat er iemand op klikt.
Het resultaat tot nu toe: 0 hits :D
Eerste paar keer kleine uitbetalingen gedaan. Maar in totaal toch al 195.00 betaald. Als ik zou willen kan er zo nog 335.00 euro uitbetaald worden.

Maar zeker referrals werkt prima (al is dat, zoals gezegd, tegen de regels van GoT ;) ). Dat heeft voor zover ik weet euroclix als enige: Je krijgt geld voor een nieuw lid, maar ook 10% van wat hij verdient. Levert aardig wat op. Al ben ik benieuwd hoe ze dat doen als er laten we zeggen 100 lagen zijn. Dan moeten ze als iemand 100 clix verdient toch heel wat meer uitbetalen...
[img=496,156,,,"euroclix"]http://tweakers.net/ext/f/pZ9bOiTHEhdwlDY2dUR7vTZy/full.png[/img]

Door Tweakers user levik7, dinsdag 17 december 2013 16:12

yannickie111 schreef op dinsdag 17 december 2013 @ 13:14:
[...]

Eerste paar keer kleine uitbetalingen gedaan. Maar in totaal toch al 195.00 betaald. Als ik zou willen kan er zo nog 335.00 euro uitbetaald worden.


[img=496,156,,,"euroclix"]http://tweakers.net/ext/f/pZ9bOiTHEhdwlDY2dUR7vTZy/full.png[/img]
Ik las het, ik las het nog een keer en nog een keer.
Me mond stond inmiddels al open, ik klikte op de linkt die een foto had moeten zijn.
"350,00"
Mijn mond ging weer dicht.
Het verschil tussen de punt en de komma ;)

Door Tweakers user yannickie111, dinsdag 17 december 2013 16:31

levik7 schreef op dinsdag 17 december 2013 @ 16:12:
[...]
Ik las het, ik las het nog een keer en nog een keer.
Me mond stond inmiddels al open, ik klikte op de linkt die een foto had moeten zijn.
"350,00"
Mijn mond ging weer dicht.
Het verschil tussen de punt en de komma ;)
Haha. Beetje internationaal denken :P

Door Tweakers user Lrrr, dinsdag 17 december 2013 16:49

Site (marktonderzoekbureau) die ik zeker kan aanraden als je hier geïnteresseerd in bent: panel.gfkintomart.nl. Ze betalen niet in cash uit, maar hebben wel cadeaubonnen van Bol.com of Kijkshop. Geld dat je krijgt voor een enquete vind ik best een oke bedrag, en ik vind het altijd leuk als ik op het nieuws marktonderzoeksresultaten van dit bureau hoor, omdat ik dan weet dat ik er zelf ook aan heb meegewerkt :)

Door Tweakers user 318025, dinsdag 17 december 2013 19:51

Ik ben er vroeger ook ingetuind en het ging zo langzaam dat ik zelf refferal verdiensten binnen ging halen door zelf accounts aan te maken en toen had ik eindelijk aardig bedrag om uit te betalen en toen werd het natuurlijk niet uitbetaald.

Het enige waar je beetje geld mee kon verdienen was open van een spaarrekening dat je dan ¤ 5 opleverde en aankopen doen kon je geld opleveren.

Nee ik weet allang wel dat er met die spaarprogramma's niet veel valt te verdienen en het onder betaald word als je tijd in geld omrekent.

Door Tweakers user Amanoo, dinsdag 17 december 2013 21:00

Ik heb me ooit voor tienduizend van die websites aangemeld. Teveel gedoe. Alleen Intomart GFK is gebleven. Intussen heb ik met invullen van vragenlijsten al een aantal honderd euro gekregen en uitgegeven, al is dat niet in de loop van weken, maar meer enkele jaren.

Door Tweakers user sys64738, woensdag 18 december 2013 07:16

Leuke post. En het maakt maar eens temeer duidelijk: als je geld wilt verdienen, moe tje gewoon gaan werken. Punt.

Door Tweakers user yannickie111, woensdag 18 december 2013 10:57

sys64738 schreef op woensdag 18 december 2013 @ 07:16:
Leuke post. En het maakt maar eens temeer duidelijk: als je geld wilt verdienen, moe tje gewoon gaan werken. Punt.
Daar ben ik het dan weer niet mee eens.
Ik ken best wat mensen van mijn leeftijd (jongeren dus), die een twitteraccount hebben over het een of het ander. Hier hebben ze dan 50.000-100.000 followers. Plaatsen ze af en toe wat reclame (bijvoorbeeld een link naar euroclix) en verdienen ze flink geld mee. Met feitelijk dus niks doen. 1 keer leden aan laten melden, en het geld stroomt elke maand binnen.

Door Tweakers user Jogai, maandag 23 december 2013 10:57

Net als dit:
http://www.roulettebotplus.com

Als het te mooi klinkt om waar te zijn...

Door Tweakers user 4WardNL, maandag 23 december 2013 22:31

Heb me 4 dagen geleden ook maar eens op Euroclix aangemeld en zit momenteel al op de 583 clix, waar ik toch aardig tevreden mee ben! :D Echter ben ik bang dat dit na de vakantie minder snel zal gaan, aangezien enquêtes volgens mij maar heel kort beschikbaar zijn.

Ik gebruik zelf trouwens de Firefox add-on Alertbox, die mij een melding geeft wanneer er een aanpassing is op de Panelclix pagina (uiteraard alleen wanneer Firefox aanstaat, maar die staat wel zo ongeveer de hele dag aan). Zo hoef ik niet zelf continu te checken of er een nieuwe enquête beschikbaar is :)

Als 15-jarige (helaas) werkloze scholier is elk beetje geld mooi meegenomen, dus ik hou me hier nog wel even een tijdje mee bezig! Ben erg benieuwd wanneer ik de 1000-clix haal, zodat ik kan uitbetalen (al wacht ik daar waarschijnlijk mee tot ik meer clix heb verzameld).

Reageren is niet meer mogelijk